Spoorzone - SPZ013Als preferred suplier ten aanzien van professionele makelaarsdiensten is Naber Bedrijfshuisvesting betrokken bij de Spoorzone. Spoorzone Tilburg is een ontwikkelgebied naast het spoor van 75 hectare groot, uitgestrekt over 3 kilometer. Het ligt tussen de Ringbanen West en Oost en wordt gemarkeerd door de woontoren Westpoint en het hoofdkantoor van Interpolis.
 
In 1990 ontstonden de eerste ideeën voor de herinrichting van het gebied dat omarmd wordt door de Spoorlaan, het NS-Plein, de Lange Nieuwstraat, de Lochtstraat, de Sint Ceciliastraat en de Hart van Brabantlaan. Door de jaren heen presenteerden diverse partijen visies, plannen en ontwerpen aan de opvolgende gemeentebesturen. Dit geeft aan hoe gevoelig deze kwestie was. Het gaat dan ook om de grootste stedenbouwkundige ingreep sinds de jaren zestig, toen het zuidelijke stadscentrum op de schop ging.
De herinrichting van de Spoorzone werd echt serieus toen NS Vastgoed in 2007 een overeenkomst aanging om zijn gronden per 2011 over te dragen aan de gemeente en het Revisiebedrijf NedTrain (D'n Atelier) te verplaatsten naar industrieterrein Loven. Daarmee komt het grootste deel van de grondoppervlakte beschikbaar.
 
VolkerWessels en gemeente Tilburg tekenden samen voor de herontwikkeling van deze bijzondere locatie en gingen hiervoor een PPS met elkaar aan. Spoorzone 013 wordt een levendig gebied dat ruimte biedt aan vele functies waaronder wonen, werken, onderwijs, cultuur, horeca en andere functies.
 
Meer weten over dit project, maak een afspraak met een van onze adviseurs.


MAKE IT HAPPEN!